WARHOL

The American Dream Factory

Tempora, een agentschap gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van culturele tentoonstellingen, in samenwerking met de Stad Luik en de vzw Demeter, presenteert een tentoonstelling rond de iconische figuur van Andy Warhol, paus van popart.

Warhol. The American Dream Factory blikt terug op de carrière van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw.

De expo verzamelt de beroemdste werken van Andy Warhol uit 's werelds grootste musea en toonaangevende privécollecties, evenals zeldzame documenten die voor het eerst worden gepresenteerd. Het resultaat is een levendig portret van 40 jaar Amerikaanse geschiedenis dat de ziel van Warhol vastlegt als geen enkele andere kunstenaar van zijn tijd. Het hart van La Boverie zal kloppen op het ritme van de waanzinnige nachten van Manhattan, toen muzikanten, dichters, acteurs en kunstenaars uit alle lagen van de bevolking zich in de Factory verzamelden.

Tijdens de expositieperiode installeert de Factory zich aan de oevers van de Maas!

+ Meer dan 50 originele werken van Warhol, talrijke multiples en werken van de samenwerking met Keith Haring en Jean-Michel Basquiat, uit de belangrijkste internationale musea (MoMA, Tate, The Andy Warhol Museum, Museum van Israël...) en prestigieuze privécollecties (nog nooit vertoond aan het grote publiek).  

+ Ongeziene archieven: films, boek- en tijdschriftcovers, platenhoezen en posters... allen gerealiseerd door de kunstenaar.

+ Een innovatieve scenografie die de tijdsgeest vastlegt in beeld én geluid.

Warhol
The American Dream Factory

Adres

Parc de la Boverie 3
4020 Luik
België

Contact

📠 +32 (0)2 549.60.49
📧 info@expo-factory.be

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

9u30 - 18u

Woensdag

9u30 - 18u

Donderdag

9u30 - 18u

Vrijdag

9u30 - 18u

Zaterdag

10u - 18u

Zondag

10u - 18u

Contacteer ons