WARHOL

The American Dream Factory

Tempora, een agentschap gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van culturele tentoonstellingen, in samenwerking met de Stad Luik en de vzw Demeter, presenteert een tentoonstelling rond de iconische figuur van Andy Warhol, paus van popart.

Warhol. The American Dream Factory blikt terug op de carrière van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw.

De expo verzamelt de beroemdste werken van Andy Warhol uit 's werelds grootste musea en toonaangevende privécollecties, evenals zeldzame documenten die voor het eerst worden gepresenteerd. Het resultaat is een levendig portret van 40 jaar Amerikaanse geschiedenis dat de ziel van Warhol vastlegt als geen enkele andere kunstenaar van zijn tijd. Het hart van La Boverie zal kloppen op het ritme van de waanzinnige nachten van Manhattan, toen muzikanten, dichters, acteurs en kunstenaars uit alle lagen van de bevolking zich in de Factory verzamelden.

Tijdens de expositieperiode installeert de Factory zich aan de oevers van de Maas!

  • Ongeveer 100 originele werken van Warhol en talrijke multiples van The Andy Warhol Museum alsook andere museuminstellingen en prestigieuze privécollecties die nooit eerder aan het grote publiek vertoond zijn.
  • Werken van de samenwerking met Keith Haring en Jean-Michel Basquiat.
  • Ongeziene archieven: films, boek- en tijdschriftcovers, platenhoezen en posters... allen gerealiseerd door de kunstenaar.
  • Een innovatieve scenografie die de tijdsgeest vastlegt in beeld én geluid.
Previous
Next

Spelboekje

Maak uw familiebezoek compleet met spelboekjes die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en gezinnen die de tentoonstelling bezoeken. Gratis beschikbaar Gecreëerd door Little Beaux-Arts, organisatie uit Lyon (Frankrijk) opgericht in 2016 met als doel de beleving van kunst voor kinderen te stimuleren doorheen tentoonstellingen, spelletjes, workshops, evenementen en activiteiten in en buiten school.